fbpx

Christina BackmanFörra hösten tillträdde Christina Backman som styrelseordförande i IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse. Berätta, hur har året varit?

”Det har varit väldigt bra. Trevligt, intressant och mycket spännande. Och det har gått så fort”!

Vad innebär din roll som styrelseordförande?

”Det handlar främst om att leda styrelsemötena, men sedan är det också många aktiviteter däremellan. I slutet av augusti var det t ex invigning av nya Lundbergslaboratoriet för njurforskning vid Sahlgrenska akademin i Göteborg och under hösten har jag också besökt Kalmar för att följa upp ett intressant projekt med byggnationen av nya Linnéuniversitetet. Lundbergsstiftelsen förvaltar sitt kapital på olika sätt och ett är att investera i fastigheter. Nya Linnéuniversitetet är just ett sådant och det är väldigt spännande att följa den resan”.

 

Du känner väl till stiftelsens arbete och har suttit som sekreterare i över tio år. Vad är det roligaste med ditt nuvarande uppdrag och vad har du för ambition för framtiden?
”Vi vill synliggöra stiftelsens arbete ännu mer. Det är en väldigt rolig verksamhet att arbeta med, den är tung och gör stor nytta. De anslag stiftelsen delat ut under åren har verkligen kunnat göra skillnad. Ett bra exempel på det är Lundbergslaboratoriet för cancerforskning, där det gjorts stora vetenskapliga framsteg”.

Ett år som styrelseordförande – intervju med Christina Backman